Netradiční adventní kalendář? Posluchačka Dámské jízdy využila smaltované hrnky ze zahrady

27. listopad 2019

Tip na netradiční adventní kalendář poslala na výzvu pořadu Dámská jízda Blanka Příhodová z Písku. Pro svá vnoučata letos vyrobila adventní hrnky. „Jsou to klasické černě smaltované hrnky, které na podzim dosloužily jako výzdoba na zahradě. Aby nezahálely ve sklepě, budou použity ještě o adventu,“ napsala.

Výroba je jednoduchá. Spodní a horní okraj hrnků jsem oblepila pruhem vánočního papíru v šíři asi dva centimetry. Vybrala jsem červený s různými druhy bílých vloček.

Pod horní okraj jsem uvázala bílou mašličku v šíři 1,5 centimetru. Do prázdného prostoru uprostřed jsem bílým fixem napsala „Adventní hrnek“.

Adventní hrnky Blanky Příhodové z Písku

Jako pokličku, kterou již nemám, jsem použila vykrojené kolečko z tvrdého papíru. To jsem polepila vločkami vystřiženými ze stejného vánočního papíru. K uchopení pokličky slouží malé borovicové šištičky přilepené tavnou pistolí, ty jsem ještě dozdobila zelenými větvičkami a červenými korálky.

Obsah hrnku tvoří malé krabičky s překvapením, ořechy a zbytek budou perníčky. Celkem asi 30 kusů. Krabičky jsou na soboty a neděle a Štědrý den.

Při odebírání neočíslovaných dobrot si vnoučata budou muset rozmyslet, zda z hrnku budou odebírat pravidelně pouze jednu dobrotu, některý den neotevřou vůbec nebo si naopak vezmou více.

Při častém otevírání by se mohlo stát, že v polovině adventu zbydou pouze krabičky na soboty a neděle a Štědrý den. Sama jsem zvědavá na výsledek hospodaření mých vnoučat.

Adventní hrnky Blanky Příhodové z Písku
Spustit audio

Související