Nemají čas na tréninky, přesto se volejbalistům Hlincovky v krajském přeboru daří

11. červen 2018

V Soběslavi se sešli vyznavači japonského umění aikido. Krajský fotbalový přebor vyhrála Želeč. Roudné vybojovalo důležité dva body. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V krajském přeboru volejbalistů soutěží Sportovní klub Hlincovka. Domácí zápasy hraje v areálu Meteoru v Českých Budějovicích. „Pro nás všechny, kteří jsme z Budějovic, je to blíž a dostupnější než se dostávat na Hlincovu Horu,“ vysvětlil Josef Hohenberger.

Tým v krajském přeboru podle něj naráží na kvalitní protivníky. „Většina tam hraje už delší dobu a my jako nově příchozí máme trochu nevýhodu, že se teprve rozkoukáváme. Vzhledem k výsledkům je ale znát, že nám to svědčí. Oproti prvnímu roku, kdy jsme byli relativně nízko v tabulce, se letos se pohybujeme v horní polovině,“ dodal.

Přitom volejbalisté chodí jen na zápasy. „Bohužel naše pracovní vytížení už nám neumožňuje scházet se na trénincích,“ řekl Josef Hohenberger. V posledním souboji SK Hlincovka porazila Týn nad Vltavou 3:2 na sety.

Z dalších sportovních událostí víkendu:

Na stáži s podtextem dvacátých narozenin klubu aikido v Soběslavi cvičil také Dominik Kořínek. „Přivedli mě k tomu kamarádi a cvičím dva dny v týdnu. Je to taková tradice, že dvakrát do roka se tady odehrává stáž,“ vyprávěl.

Vladimír Vácha a Karel Slapnička na stáži aikido v Soběslavi

V České fotbalové lize Čížová podlehla týmu SK Zápy 0:1. Písek získal doma jen jeden bod, prohrál po výsledku 1:1 na penalty 2:3.

Fotbalisté Českého Krumlova závěr sezony nezvládli, ztratili body po penaltách s Mariánskými Lázněmi. Zápas skončil 1:1, tým se s divizí pomalu loučí.

Naopak Roudné hrálo také 1:1, ale po penaltách vybojovalo důležité dva body nad Karlovými Vary. Dva góly vítězů vstřelil Matyáš Bartoš. Platil ale jen jeden. „Při tom prvním, co neuznali, kolega krásně vystřelil, brankář to vyrazil a já jsem dobíhal a do prázdné jsem dorážel. Nevím, podle mě to ofsajd nebyl. Při druhém gólu byl dlouhý míč za obranu, já jsem si to jenom hlavou posunul do vápna a zakončil jsem,“ popsal.

Tabulka:

Fotbal v krajském přeboru nabídl tyto výsledky: Dražice – Katovice 0:4, Čimelice – Osek 0:1, Protivín – Olešník 0:2, Dačice – Třeboň 2:6, Nová Včelnice – Sezimovo Ústí 1:2, Želeč – Milevsko 4:1, Táborsko Jindřichův Hradec 3:3, Hluboká – Rudolfov 1:1.

První v tabulce a vítězem soutěže je Želeč. Na posledním místě skončily Dačice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související