Nekrmte zvířata v ohradách. Můžete je tím zabít

31. srpen 2019

Nekrmte zvířata, která jsou za ohradou, pokud vám to nedovolí majitel! Zdůrazňuje Romana Vojířová z Pohádkové zahrady, která s tím má neblahou zkušenost. Nedávno našla několik oveček ležet v ohradě s nafouklými břichy. Okolo nich zbytky pečiva. Lidé jim večer zřejmě v dobré víře nasypali hromadu starého pečiva, protože se domnívali, že ovce mají hlad. A dopadlo to fatálně.

Je fajn, že lidé chtějí udělat dobrý skutek, ale je potřeba vědět jak. A uvědomit si, že oni sice dají zvířeti jeden krajíček chleba, ale dalších třicet lidí je bude v ten den následovat. A následky překrmení jsou skutečně tragické. Nepřála bych to nikomu vidět,“ uzavírá Romana Vojířová.

Pokud tedy chcete pomoct, můžete přinést nasušené pečivo, ovoce, zeleninu nebo granule přímo majiteli. A můžete se stát pravidelnými dodavateli. To každý útulek ocení.

Pohádková zahrada v Pardubicích uvítá každého

Opuštěná hospodářská zvířata zachraňuje málokdo. Proto vznikla v Pardubicích Pohádková zahrada, kde nacházejí azyl odložené ovce, kozy, slepice, kachny, králíci, poník i kůň. Svůj domov tam našlo i několik velkých papoušků a hadů. Pyšně se tam procházejí i pávi, kterým se letos narodila pávata. Přijďte se na ně podívat.

Pohádková zahrada Pardubice

Pohádková zahrada je pro návštěvníky otevřená každý den kromě pondělí. Navštěvují ji hlavně rodiny s dětmi. Každý, kdo má chuť, se může zapojit do dobrovolnické činnosti, která je na farmě vítaná.

autor: jsl
Spustit audio