Nejdůležitějších investic se Písek nevzdal ani kvůli deficitnímu rozpočtu

10. prosinec 2009

Se schodkovým rozpočtem bude v příštím roce hospodařit město Písek. Zastupitelé schválili saldo ve výši 37 milionů korun. Výdaje by měly v příštím roce činit 652 miliony korun.

Rozpočet obhájil místostarosta města Písku Vojtěch Bubník: "Rozpočet je sice schodkový, ale i tak si město stojí relativně dobře. V minulých letech jsme hospodařili s poměrně velkými přebytky, takže můžeme navrhnout i takovýto rozpočet. Schvalování nebylo vůbec jednoduché, určitě nikdo není úplně spokojen a ani nemůže být. Původní nároky představovaly více než 260 milionů korun navíc. Tyto peníze město nemá, musíme se naučit šetřit. Čím dříve se to naučíme, tím lépe."

Město Písek ani s deficitním rozpočtem nezastavuje investice. Byť se v roce 2010 nedostane na všechny, ty prioritní jsou podle místostarosty Vojtěcha Bubníka jasně dány: "V roce 2010 musíme především dokončit rozpracované investice. Především se jedná o opravu divadla, na ni máme v rozpočtu připravenu částku kolem 50 milionů korun. Projektem číslo dva bude rekonstrukce stravovacího a kulturního střediska pro důchodce, je to investice v objemu do 40 milionů korun. Také bychom rádi zahájili rekonstrukci ZŠ Tomáše Šobra, která potřebuje zásadní opravy."

Spustit audio