Nejčerstvější zelenina, jarní klíčky a výhonky

100 gramů naklíčené čočky má výživovou hodnotu čtyř vajec a k tomu ještě vlákninu a vitamin C. Jak si snadno a za pár korun tento poklad vypěstovat, poradí kulinář Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování. Jako téma pořadu totiž vybral nejčerstvější zeleninu, jarní klíčky a výhonky.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Jak si naklíčit zrnka a semínka?

    Nejjednodušší cesta ke zdravým klíčkům vede do obchodu. Kdo chce ale mít z klíčků dvojnásobnou radost a užitek, může si doma semena či zrnka naklíčit sám.

  • Zdravé pokrmy z klíčků

    Malé množství klíčků, semen a jejich výhonků má obrovský význam pro naše žití. To zdůrazňuje kulinář Petr Stupka a přidává pár receptů na pokrmy z klíčků pro inspiraci.

  • Staročeská polévka s nahým ovsem

    Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a zeleninou. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na staročeskou polévku.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.