Nedělní Noční Linka: Tohle je moje bohatství

16. duben 2023

Co považujete ve svém životě za bohatství, za které jste vděčni a kterého si vážíte? Jsou to vaše talenty, které jste dostali do vínku? Zdraví? Rodina a přátelé?

Každý z nás máme určité dary, které jsme do života dostali, nebo je v průběhu získali vlastním přičiněním. Může to být vrozený talent třeba pro ruční a řemeslné práce, nebo pro studium, nebo jsme obdarováni nějakým uměleckým nadáním.

Naším bohatstvím může být i talent a schopnost podpořit druhé lidi, když je jim zle. Za velké dary můžeme považovat lidi ve své rodině, své děti a nebo v širší rodině přátele, které jsme získali v průběhu života a kteří při nás stojí. Také díky dobrým lidem jsme bohatí. Kdo se někdy ocitl tváří v tvář nemoci či ztrátě blízké osoby, ten jistě bude souhlasit, že bohatství není jen o penězích. Na druhou stranu, penězy můžeme podpořit své zdraví směrem k lepšímu.

Určité materiální bohatství nám vytváří zázemí pro dobrý život. A bohatstvím pro nás jsou třeba i předměty, které se dědí ve vaší rodině, mají své příběhy a jsou pro nás tak velkým bohatstvím, že bychom je nedali ani za nic. Co je tím Vaším bohatstvím?

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.