Neděle: Příroda - místo pro relaxaci i poznávání

11. říjen 2015

Chodíte do přírody relaxovat, čerpat sílu, energii? Je to pro vás i místo pro poznávání? Co jste v přírodě pochopili, na co přišli? Co vám příroda dává a co vás naučila? Máte oblíbené přírodní místo, kam se rádi vracíte?

Malebná přírodní zákoutí nabízejí možnosti aktivní i pasivní rekreace a vhodné podmínky pro relaxaci. Jsou místní krajiny, které odhalují krásnou, čistou a ještě i nedotčenou přírodu. Přírodní a historické unikáty lze obdivovat z upravených turistických a cykloturistických tras nebo díky naučným stezkám.

A jaké barvy se v podzimní přírodě objevují? Javory a buky se barví do obvykle do sírově žluté už koncem léta. Později je následují ořešáky, jírovce, jilmy a jasany. Jejich žlutá barva se postupně mění přes různé odstíny rudé po nenápadnou hněď. S postupujícím podzimem se naše krajina stává stále pestřejší a barevnější. Na okrajích lesů a na mezích se zalesknou purpurovou barvou listy ostružiníku, jeřáby se zahalí do fialového roucha a světu na odiv ukazují své rudé plody.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.