Neděle: Jak udržet zlo a neštěstí od domova?

25. říjen 2015

Co děláte pro štěstí v domě? Jak ochraňujete váš domov? Máte nějaké talismany nebo rituály po vzoru našich babiček? Visí vám v domě kříž nebo jiný ochranný obraz?

Naše babičky nenechávaly nic náhodě, byly pověrčivé a dům pro ně znamenal hodně. Modlily se proto za štěstí domova a rodiny.

Známý je ale i ochranný silný rituál našich babiček. Je snadný, zvládne ho každý a hlavně je prý velice účinný. Jak postupně přidáváme do láhve suroviny, opakujeme stále dokola a dokola: "Špendlíky a jehly, víno rozmarýn, v čarodějné láhvi, rozežene stín. Proti zlu a zášti, buď mou ochranou, tak se staň z vůle Luny nade mnou.“

Špendlíky s černou hlavičkou + jehly + rozmarýn - bohatě stačí jedna plná hrst všech tří ingrediencí, nasypeme do skleněné uzavíratelné láhve a láhev dolijeme až po okraj červeným vínem. Láhev poté pohřbíme do země, nejlépe mimo svůj pozemek, ale ne příliš daleko od něj. /Stačí hned za plot domu/.

Láhev na sebe přitahuje negativní energie a zlo směřující na vás a na členy vaší domácnosti. Rituál je vhodný v době Úplňku, nebo v období, kdy Měsíc narůstá.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.