Návštěvnické centrum na Kvildě zve nově turisty na komentované prohlídky výběhů

8. leden 2020 15:54

Možnost dozvědět se zajímavosti o zvířatech nabízí návštěvnická centra na Šumavě. Jedno je v Srní a zaměřuje se na život vlků, druhé na Kvildě s výběhy jelenů a rysů připravilo i novinky.

Hlavní novinkou jsou komentované prohlídky výběhů návštěvnického centra na Kvildě. Výběhy budou i nadále přístupné volně, nově si je ale mohou lidé projít i s odborníkem, který jim o jelení zvěři nebo rysech podá podrobnější informace.

Prohlídky obou výběhů se konají každý den. Podle mluvčího parku Jana Dvořáka není registrace nutná. Na stránkách parku zájemci najdou přehled termínů, prohlídky jsou zcela zdarma.

Správa parku naopak zrušila program pozorování jelení zvěře v přezimovacích obůrkách. Jako důvod uvedla mimo jiné právě to, že komentované prohlídky výběhů v návštěvnickém centru by byly téměř identické s komentovaným pozorováním zvěře v obůrkách.

Navíc do obůrek se zvěř stahuje, až když je hodně sněhu a ona nemá dost potravy v přírodě. Dalším důvodem pro zrušení tohoto programu je i to, že divoká zvěř bude mít v obůrkách klid.

autor: en
Spustit audio

Související