Návštěvníci Slavonice Festu zcela zaplnili ubytovací kapacity ve městě a okolí

4. srpen 2017

Pokud uvažujete o tom, že na víkend vyrazíte do Slavonic na filmový a hudební festival, přibalte si s sebou stan, karimatku a spacák. Veškeré ubytovací kapacity ve městě a okolí jsou zcela obsazené. Dobrou zprávou ale je, že přímo ve Slavonicích organizátoři postavili festivalový kemp.

„Kemp jsme podstatně rozšířili, vlastně o polovinu. Zlepšili jsme sociální zázemí, ten servis kolem. Jsou tady úschovny, sprchové mobilní boxy, lepší toalety. Kemp je na mnohem větší ploše, lidé tam mohou přijet se stany, auty, karavany a je to kousek od centra. Myslím, že každý, kdo přijede i na blind, se ubytuje,“ říká Bára Trojanová.

Strach nemusí mít ani lidé, kteří nevydrží bez mobilního telefonu nebo notebooku. „Naše zóna s festivalovým občerstvením nabízí bezplatné připojení a je tam možné dobíjet i mobilní telefony. Ta možnost je také ve Spolkovém domě, dokonce v kempu a každé restauraci. Lidé, kteří spí pod stanem nebo i v autech, si to místo, kde se dá dobít mobil, vždycky najdou,“ dodává Ondřej Trojan.

Zázemí pro festivalové návštěvníky nabízí i Spolkový dům ve Slavonicích, který je centrem dění. Nejen, že se tu promítá, ale lidé tu najdou spoustu informací a užitečných věcí. „Je tu spousta dostupných zásuvek na nabíjení telefonů, máme volné připojení k internetu. Můžete tu chvilku odpočívat nebo studovat v programu,“ popisuje ředitelka Spolkového domu Slavonice Olga Žampová.

Nejen Spolkový dům, ale celý Slavonice Fest je na víkend připravený na další nápor diváků a návštěvníků.

autor: pku
Spustit audio