Naši se mě ptali, jestli se míním živit chytáním vánočních kaprů, vzpomíná Jakub Vágner

9. prosinec 2019

S vášní pro ryby se asi narodil. Přesto se věnoval hudbě i sportu. Ryby zvítězily, i když rodina pro jeho rozhodnutí neměla zpočátku moc pochopení.

Rozhodující vliv měl na jeho rozhodnutí dědeček. Řekl mu, aby se jedné věci věnoval naplno. „A rozhodni se podle srdce, poradil mi.“ A tak skončil Jakub Vágner u ryb, které se mu staly nejen vášní, ale i profesí. Vztahy v rodině to rozklížilo.

Ryby vs. rodina

„Rodina si myslela, že jsem zešílel. Vybral jsem si obor, který tenkrát vůbec neexistoval. Pro ně to bylo, jako kdybych chtěl letět na Mars. Ptali se mě, jestli se budu živit tím, že budu chytat vánoční kapry. Rozumím jim, že měli strach, že skončím pod mostem.“

„Ale udělali to nejlepší, protože ta nedůvěra pro mě byla tím největším hnacím motorem. Chtěl jsem jim dokázat, že to není nesmysl,“ vzpomíná Jakub Vágner v Blízkých setkáních s Terezou Kostkovou.

Smířili se a dnes pomáhají

Smířil se s tím i jeho otec, známý hudebník. „V tátovi se to zlomilo ve chvíli, kdy pochopil, že to myslím vážně, a viděl, že tomu dávám všechno. V ten okamžik mě začal podporovat, pomáhat a dnes k mým filmům píše hudbu. Dnes jsme nejlepší kamarádi.“

Těší se na Vánoce, kdy slaví i narozeniny? Nutili ho doma k hudbě? Jak probíhá příprava k natáčení? Co je v džungli největším nebezpečím? Uvažuje o rodině?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související