Narodila jsem se asi 350 metrů od místa, kam chodila Barunka Panklová do školy, vyznává se herečka Eva Hrušková

25. březen 2023

Loutkoherečka Eva Hrušková se sice ráda prochází pražskými parky, ale také ji baví objevovat nová místa, kde se svým životním partnerem Janem Přeučilem hrají pro děti.

Eva Hrušková pochází z východních Čech, jak sama říká z kraje Boženy Němcové a Aloise Jiráska a má ráda také místa, kde se ti dva pohybovali. Ať už je to Hronov nebo Česká Skalice.

„Narodila jsem se v České Skalici shodou okolností asi 350 metrů od místa, kam chodila Barunka Panklová do školy,“ vyznává se herečka. Ovšem to není jediné její místo v srdci.

„Moje místo v srdci je vlastně celá Praha, moc ráda chodím pěšky a rozhlížím se a koukám nahoru na nádherné domy, mám ráda parky a pak i žižkovskou věž,“ říká Eva Hrušková

Celé nové vydání Míst v srdci si poslechněte online tady na webu, nebo každou sobotu v našem odpoledním vysílání mezi 14. a 15. hodinou.

K poslechu vás zve Mirka Nezvalová.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.