Náplavka u Dlouhého mostu v Budějovicích se promění v parkoviště

24. listopad 2017

80 nových parkovacích míst uvolní českobudějovická radnice na náplavce u Dlouhého mostu. Od začátku roku tam zřídí parkoviště pro lidi dojíždějící do centra za prací.

Parkoviště bude otevřené jen v pracovních dnech od 5 do 20 hodin. Podmínkou je, že v případě hrozící povodně musí auta do tří hodin odjet.

O to by se měli postarat zaměstnavatelé. „Sídlí tam například stavební škola nebo úřad práce a s těmito organizacemi budeme mít smlouvu. Podle ní firmy zajistí u svých zaměstnanců čísla automobilů a v případě nutnosti vyklizení je budou kontaktovat,“ vysvětluje náměstek primátora František Konečný.

Vyklizení do tří hodin je jednou z podmínek, kterou si klade Povodí Vltavy. To bylo po mnoha letech ochotné jednat o proměně velké asfaltové plochy u řeky v parkoviště.

Vjezd na náplavku u Dlouhého mostu bude možný pouze na čipovou kartu. Systém bude fungovat v pracovní době. Přes noc auta na parkovišti zůstat nesmí.

Podle Františka Konečného zbývá už jen doladit smlouvy s Povodím Vltavy a se zaměstnavateli v okolí. Řidiči budou moci na náplavce parkovat od začátku příštího roku. Má to zlepšit především situaci na Pražském předměstí.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio