Nápady na silvestrovské občerstvení
Glazované pupíky, bramborové špízy, sýrové hromádky, trhané maso a jedna specialita z Itálie. Tipy na zajímavé silvestrovské občerstvení nabízí ve svém pořadu Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka.
Související
-
Vrbovečtí vrabci
Recept na jednoduché masové jídlo, k jehož přípravě potřebujeme jen pár surovin, nabízí autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Osmažte si doma vrbovecké vrabce.
-
Bramborový salát Thayaboden
Bramborový salát má mnoho variací. Thayaboden je název pro oblast u Znojma, kde roste zvláštní druh okurek. Právě ty se přidávají do originální verze stejnojmenného salátu.
-
Mramorová bublanina
Bublanina patří mezi klasické dezerty české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste recept na dvoubarevnou bublaninu s ovocem kuchařského čaroděje Petra Stupky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...