Na trati mezi Teplicemi a Lovosicemi vykolejil nákladní vlak, opravy potrvají několik dní

26. září 2020 12:27

Nedaleko Teplic ve stanici Úpořiny dnes ráno po půl deváté vykolejil nákladní vlak naložený uhlím. Nikomu se nic nestalo, škody budou podle prvního odhadu v řádu milionů korun.

„Příčina vykolejení se vyšetřuje a předpoklad zprovoznění je v řádu dnů,“ řekla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. Na místo musel dojet vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy.

Z vlaku dopravce SD Kolejová doprava vykolejilo na trati mezi Teplicemi a Lovosicemi pět vozů, tři vozy na řehlovickém zhlaví lehly na bok, jak dodala Pistoriusová. Značné škody jsou podle ní na železničním svršku a stržená je trakční brána. "Ve vykolejeném stavu byly vozy tažené přes celou stanici," dodala. Nikdo nebyl zraněn.

Podle webu Českých drah jezdí náhradní autobusy mezi Teplicemi a obcí Radejčín. 

Ráno se v Ústeckém kraji stala na železnici ještě jedna nehoda. Na Chomutovsku v obci Otvice se střetl na nechráněném přejezdu osobní vlak s automobilem. Zranění utrpěl řidič a jeden ze tří spolujezdců ve vozidle. Jeden muž byl podle mluvčího krajské záchranné služby Prokopa Voleníka převezen do ústeckého traumacentra. Druhý byl se středně těžkým zraněním převezen do chomutovské nemocnice. Okolnosti nehody šetří policie.  

Podle odhadu Správy železnic vlaky mezi Úpořinami na Teplicku a Radejčínem na Litoměřicku vlaky nepojedou do zhruba 23 hodin.

Nedaleko Teplic v sobotu ráno vykolejil vlak
zdroje: ČTK , Gabriela Hauptvogelová
Spustit audio

Související