Na sjezdovkách ve Flachau dokáží vyrobit milion kubíků sněhu, mají na to 265 děl

21. leden 2016

Do 300 kilometrů vzdáleného Flachau se vypravila autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová. V rakouském lyžařském středisku nedaleko Salzburgu se konaly závody v obřím slalomu.

Princeznou Flachau se stala Slovenka Veronika Velez Zuzulová, která dvakrát zvítězila. „Bylo to tu pro mě výborné, hlavně druhý den, kdy jsem mohla být na stupni vítězů s Petrou Vlhovou. Škoda, že tu nebyla ještě Šárka Strachová, mohly jsme mít československé stupně vítězů,“ komentovala.

Své úspěchy přičítá hlavně tvrdé dřině. S plným nasazením trénuje i její reprezentační kolegyně Petra Vlhová. „Na tréninku jsem spadla, mám trochu odřenou tvář, ale všechno je v pořádku,“ prozradila.

Ve Flachau se uskutečnily tři světové poháry v jednom týdnu. To je podle šéfa lanovek Bergbahnen Flachau Ernsta Brandstättera velká reklama. „Nejde ale jen o závody, jezdí sem lyžaři dvaceti národností, samozřejmě hodně Čechů,“ dodává.

Středisko může podle něj nabídnout lyžařům skvělé podmínky, protože má k dispozici 265 sněhových děl. „Už od 8. prosince jsme měli kompletně zasněžené sjezdovky. Dokážeme vyrobit milion kubíků sněhu, což je asi osmdesáticentimetrová pokrývka na sjezdovkách,“ uvedl s tím, že sezona vždy končí v týdnu po Velikonocích.

Spustit audio