Na park pod jindřichohradeckým gymnáziem budou dohlížet dvě nové kamery

22. září 2019 16:41

Posprejované altánky i zeď Švecových kolejí nebo odhozené lahve od alkoholu kazí dojem z návštěvy Mertových sadů v Jindřichově Hradci. Proti vandalům chce radnice bojovat dalšími kamerami, přes které budou na dění v parku dohlížet městští strážníci.

„Asi před třemi roky jsme opravovali všechny altánky, a když se tam dnes půjdete podívat, tak ten altánek přímo pod gymnáziem není v úplně nejlepším stavu, co se týká vzhledu,“ popisuje radní Bohumil Komínek problémové chování návštěvníků parku.

Radnice získala dotaci na prevenci kriminality. Peníze proto využije na dohled nad parkem. Ten mají zajistit nové kamery. „Jedna bude statická a jedna otočná, což už máme ve zvyku. Statická je dobrá v tom, že neustále prostor sleduje a u otočné je zase možné si přibližovat některé vzdálenější body,“ vysvětluje Bohumil Komínek.

Čtěte také

Kamery budou dohlížet nejen na nejvíce poničený altánek pod gymnáziem. „Chtěli bychom dohlédnout také na dětské hřiště i příchod k tenisovým kurtům a z druhé strany na základní uměleckou školu,“ říká Bohumil Komínek.

Město nechá do parku nově umístit také tři lampy veřejného osvětlení, aby bylo na problémová místa dobře vidět. Za jejich instalaci a nové kamery zaplatí téměř 400 tisíc korun, zhruba dvě třetiny nákladů pokryje právě dotace na prevenci kriminality.

Přes kamery budou strážníci městské policie na park dohlížet už letos na podzim.

Spustit audio

Související