Na otáčivém hledišti v Českém Krumlově se dnes představí Šípková Růženka na baletních špičkách

24. červenec 2019 15:56

Klasický balet, pohádkový příběh a kouzelná zahrada k tomu. Navíc teplý letní večer, který přímo vybízí k posezení venku. Lepší kombinaci nemohlo Jihočeské divadlo namíchat k premiéře baletu Šípková Růženka na otáčivém hledišti v Českém Krumlově.

Balet Petra Iljiče Čajkovského Šípková Růženka představí Jihočeské divadlo v klasických kostýmech a velké výpravě. „Je to velký projekt, na kterém spolupracujeme s Taneční konzervatoří hlavního města a Bohemia Baletem. Na jevišti bude přes čtyřicet účinkujících,“ uvádí šéf baletu Jihočeského divadla Lukáš Slavický.

Stoleté výročí existence oslavuje Jihočeské divadlo výstavou v muzeu

Hra Rybí krev podle románu Jiřího Hájíčka v Jihočeském divadle

Výstavou s názvem Kabinet zázraků si Jihočeské divadlo připomíná stoleté výročí.

Podle něj bylo přenesení baletu do zámecké zahrady velkou výzvou, zároveň je však taková zahrada pro představení ideální. „Šípková Růženka se sem skvěle hodí. Část děje se odehrává na zámku a část v lese, takže podmínky máme výborné,“ pochvaluje si Slavický.

Šípková Růženka je klasický baletní titul. Jedná se navíc o představení, které je vhodné pro celou rodinu. Jihočeské divadlo jej v Krumlově uvede pětkrát, naposledy v neděli 28. července.

Spustit audio

Související