Na olympiádě bude bojovat Jihočech Martin Bidař. S partnerkou tvoří ambiciózní krasobruslařský pár

3. únor 2022 11:05

Na zimních olympijských hrách v Pekingu se představí krasobruslařský pár, který tvoří Jelizaveta Žuková a Jihočech Martin Bidař. Stejným směrem jako čeští sportovci se vydal také Stanislav Vlček, ten si ve své bohaté fotbalové kariéře zahrál i za českobudějovické Dynamo.

Po kariéře zůstal Stanislav Vlček ve Slavii Praha. A to je vlastně také důvod, proč byl v letadle společně s olympioniky. Pražský klub totiž čeká souboj s Istanbulem a on letěl obhlédnout terén. A protože má rád sport, tak se na blížící olympijské hry jako divák moc těší. „Samozřejmě, těšíme se po dlouhé době na olympiádu a budeme držet palce všem našim sportovcům,“ potvrdil.

Mezi sportovce, kteří se na olympiádě představí, patří rodilý Jihočech, krasobruslař Martin Bidař. S Jelizavetou Žukovou tvoří ambiciózní českou krasobruslařskou sportovní dvojici. „Máme se tu skvěle, po příjezdu nás čekalo přivítání,“ řekl pro Český rozhlas po příletu do Pekingu.

Čtěte také

Ocenil také ochotu Číňanů. Vyskytne-li se nějaký problém, okamžitě poradí. Sice jsou v neprostupných oblecích, které připomínají skafandry kosmonautů, ale jsou přátelští a milí. „Projevilo se to třeba i v podobě dárků na pokoji, které byly úžasné,“ dodal Martin Bidař.

Přestože už pod pěti spojenými kruhy závodil, olympijské hry v Pekingu vnímá jako jeden z vrcholů své kariéry. „Atmosféra je úžasná, většina české výpravy už je tady. Všichni máme negativní testy na covid, což je asi to nejhlavnější, a doufáme, že to vydrží a budeme si to moct užít na sto procent,“ komentoval Martin Bidař.

Mimochodem, kolik olympijských medailí tipuje bývalý fotbalista Stanislav Vlček? „To je složité, ale věřím Ester Ledecké, Šárka Pančochová by něco mohla sebrat, hokejisti, hokejistky. Doufám, že něco bude,“ odpověděl.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související