Na náměstí v Lomnici nad Lužnicí se bruslí, vyrostlo tu umělé ledové kluziště

2. prosinec 2019 11:30

Umělé ledové kluziště dělá radost dětem na náměstí v Lomnici nad Lužnicí. Za 100 tisíc korun si ho na celý prosinec pronajalo město. Polovinu nákladů uhradil nadační projekt Pomáhej pohybem.

První zájemci si mohli bruslení na umělém ledě vyzkoušet o první adventní neděli. „Je to takové jiné než normální led. Protože je to plastové, tak je to takový nezvyk,“ komentovaly krasobruslařky Amálie a Sofie.

O pořízení kluziště se zasloužilo nejen město, ale i místní školáci, kteří se podle učitelky Šárky Petráskové zapojili do nadačního projektu Pomáhaj pohybem. „Sbírali jsme body přes aplikaci na telefonu s dětmi jsme to probírali i ve škole,“ potvrdila.

Žáci tak mohou během předvánočního období chodit na kluziště, které je přímo před školou. „Myslím, že tady máme dobrou příležitost zlepšit se v bruslení,“ dodala Šárka Petrásková.

Přestože se Lomnice nad Lužnicí nachází v kraji rybníků, dnů, kdy tady lze bruslit na přírodním ledu, je v posledních letech málo. „Už několik let naše děti nemají příležitost pořádně si zabruslit a rodiče s nimi musí jezdit do Veselí nebo Třeboně. Když se tam ale nahrnou všichni z okolí, tak se ne vždycky dostane na všechny,“ potvrzuje vedoucí infocentra Marcela Božovská.

Město proto hledalo alternativu. „Zjistili jsme, že v některých okolních městech už si také tuto umělou ledovou plochu zapůjčili, tak jsme se poptali a zkusili jsme to. Díky nadaci se nám navíc podařilo získat podporu,“ doplnila Marcela Božovská.

Kromě školáků si mohou bruslení na náměstí v Lomnici nad Lužnicí užívat i další zájemci. Umělý led budou mít k dispozici až do konce prosince.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související