Na maturitním plese Gymnázia Česká budou dražit dary od známých sportovců

12. prosinec 2017

Studentům českobudějovického Gymnázia Česká přispěli na maturitní ples fotbalista Pavel Nedvěd nebo hokejista Martin Hanzal. Dres a knížku do dražby věnoval David Lafata a Milan Baroš přidal kopačky. Výtěžek pomůže postiženým.

Nápad se zrodil ve třídě 4. S, kde usedají do lavic převážně sportovci. Jejich třídní učitelka Radka Křížová byla sympatickou inciativou překvapená. „Zajímavé bylo, že vůbec přišli s tímto nápadem. Není úplně běžné, že by mladí sportovci chtěli někomu pomáhat,“ řekla.

Výtěžek z dražby, která se odehraje 13. prosince přímo na maturitním plese, se neutopí ve studentském veselí. Všechny finanční prostředky věnují studenti centru Ovečka, tedy dětem postiženým Downovým syndromem.

Přispěly českobudějovické sportovní kluby Dynamo a Jihostroj. Ze zámoří poslal pozdrav a věci do dražby hokejista Martin Hanzal. Studenti oslovili i fotbalisty Lafatu a Baroše a uspěli také u další fotbalové hvězdy Pavla Nedvěda.

Speciální cestu měl do dražby dres Davida Lafaty. Při vyslovení jeho jména se Radce Křížové okamžitě vybaví studijní úspěchy slavného kanonýra. „David je naším bývalým absolventem a myslím, že k naší škole má hezký vztah,“ připomněla.

Na trávníku někdy dokáže při zakončení téměř popřít fyzikální zákony. Ve školní lavici to při fyzice zase taková sláva nebyla, ale celkově byl jako student nadprůměrný. „Tělocvik mi šel, fyzika ne, ale z té jsem byl pak osvobozený,“ smál David Lafata se při nedávné besedě na Gymnáziu Česká.

Podle třídní učitelky Radky Křížové, pokud si dobře vzpomíná, ale David Lafata žádné speciální osvobození od studijních povinností nepotřeboval. „Byl vynikající student, ale byl hlavně výborným člověkem a tím zůstal,“ dodala

A to dokázal i tím, že přispěl dresem a knížkou do dražby, která proběhne na maturitním plese ve středu 13. prosince.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio