Na jihu Čech za týden přibylo šest pacientů s koronavirem

10. červenec 2020 12:12

V Jihočeském kraji v posledním týdnu přibylo šest pacientů s koronavirem. Celkem tak bylo onemocnění covid-19 potvrzeno u 208 lidí v regionu. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

V Jihočeském kraji je nejméně pacientů s koronavirem ze všech regionů České republiky. Hygienici zaznamenali tři nové případy v pátek.

„Jednalo se dvě ženy a jednoho muže. Ve dvou případech šlo o samoplátce po návratu ze zahraničí, z Ukrajiny a USA. Jedna osoba se nakazila na Jindřichohradecku po kontaktu s pozitivní osobou při svatební oslavě,“ uvedla epidemioložka jihočeské krajské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

V regionu zůstává podle hygieniků 13 pacientů, pět z nich je na Prachaticku, tři na Strakonicku, tři na Jindřichohradecku, jeden na Písecku a jeden na Táborsku.

„Pro podezření na onemocnění covid-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 18 675 osob,“ dodala Jitka Luňáčková. Od začátku epidemie připadá v kraji na 100 tisíc obyvatel 32,29 případu onemocnění.

Je to nejnižší poměr v celé republice. Například v Moravskoslezském kraji činí 299,03 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Od začátku šíření viru bylo v republice zaznamenáno už 12 919 případů. S koronavirem zemřelo 352 lidí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související