Na jídlo a výživu se dívá trochu jinak – pohledem vystudované biochemičky
Michaela Bebová je doktorkou biochemie. Věnuje se zdravému životnímu stylu, snaží se bojovat proti mediálním bublinám a připomíná lidem, aby i při výživě používali kritické myšlení.
O biochemii a jídle si ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice s Michaelou Bebovou povídala moderátorka Hana Šoberová.
Související
-
Med místo cukru nás nezachrání, musíme snížit množství sladidel, říká Margit Slimáková
Shrnula aktuální trendy v oblasti zdravého životního stylu a doplnila je osobními zkušenostmi. Specialistka na výživu Margit Slimáková vydala Velmi osobní knihu o zdraví.
-
Diety jsou k ničemu a nemůžeme všichni jíst to samé, říká výživový specialista Petr Fořt
Vystudoval biologii, více než dvacet let se zabýval stravováním a výkonností profesionálních sportovců. Nyní výživový specialista Petr Fořt z Budějovic hlavně píše knihy.
-
Počkejte s hubnutím do jara, říká po Vánocích výživová poradkyně
Spoustu práce mají po Novém roce výživoví poradci. Potvrzuje to Jindra Jeníková z českobudějovické Kondice Pro. „Už na konci prosince si volají zákazníci o termín s...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.