Na jídlo a výživu se dívá trochu jinak – pohledem vystudované biochemičky

17. červenec 2018

Michaela Bebová je doktorkou biochemie. Věnuje se zdravému životnímu stylu, snaží se bojovat proti mediálním bublinám a připomíná lidem, aby i při výživě používali kritické myšlení.

O biochemii a jídle si ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice s Michaelou Bebovou povídala moderátorka Hana Šoberová.

autor: Český rozhlas České Budějovice
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.