Na jaře jsme sčítali ztráty v řádech milionů korun, teď na podzim to bude v desítkách milionů. To může mít fatální následky, míní manažer Motoru Stanislav Bednařík

9. listopad 2020

Sportovní ozvěny, byť si v nich budeme povídat převážně na vážná témata, budou přece jen o chlup veselejší. Už se zase točí kola sportovních soutěží. Alespoň těch profesionálních.

První část Sportovních ozvěn prožijeme ve společnosti fotbalu a hokeje. Zástupcům nejpopulárnějších sportovních odvětví, zástupcům nejlepších jihočeských klubů, jsme se zeptali, jak vnímají rozdíly mezi první a druhou vlnou  pandemie onemocnění Covid-19. Jako první popisoval ekonomické dopady referent obchodu ve Sportovním klubu Dynamo České Budějovice Radek Papáček:

Čtěte také

„Rozdíl je obrovský. Při té první vlně jsme to ustáli díky rezervám. Jednalo se o jeden měsíc, kdy jsme hráčům snižovali platy. Teď je situace horší, protože trvá déle a není výhled, kdy by se vrátila do normálu. Jsme ale vděčni, že partneři stojí při nás. Z devadesáti procent se nikdo neodvrátil, ta pomoc je vítaná a vážíme si jí.“

Naprosto stejná otázka zazněla také v hokejovém prostředí. Odpovídal generální manažer klubu Madeta Motor České Budějovice Stanislav Bednařík:

„Já v tuto chvíli, stejně jako asi drtivá většina z nás, netuším, jak dlouho bude současný stav trvat, kdy epidemiologická situace v České republice umožní současná omezení rozvolňovat. A jak rychle a jakým způsobem vůbec rozvolňována budou. Zatímco jsme na jaře sčítali ztráty v řádech milionů korun, dá se teď na podzim očekávat, že to bude v desítkách milionů. Takto vysoké ztráty mohou mít fatální následky pro existenci našeho klubu.“

Celé vyjádření obou manažerů si poslechněte v reportáži.

V ní vás také čekají výsledkové listiny. Například:

Dynamo v první lize prohrálo doma se Zlínem 1:2. Fotbalová radost dorazila z Blanska  do Tábora. Jediný jihočeský zástupce v této soutěži vyhrál 2:0 . ve 39. minutě otevíral skóre Tolno, v 76. přidal gólovou pojistku Majka. Motor v extralize prohrál doma s Karlovými Vary.

A nebo si poslechněte odpověď na otázku, kdy se bude hrát extraligový volejbal?

Tabulku si můžeme prohlédnout třeba hokejovou. Motor České Budějovice po utkání s Karlovými Vary zůstává u extraligového dna. Motor v šesti zápasech vydoloval pouhé dva body. Stačí to na dvanáctou pozici. Pardubice mají stejný počet bodů, ale o zápas méně, a nulu na kontě po čtyřech odehraných duelech má stále Litvínov.

Celé Sportovní ozvěny si poslechněte online nebo si je stáhněte do svých počítačů či mobilů k pozdějšímu poslechu.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio