Na hokeji a fotbale už nebylo místo, tak začal tančit. Zažil kvůli tomu šikanu, ale teď spolupracuje s hvězdami

6. leden 2023

Daleko za hranicemi naší země sklízí úspěchy teprve čtyřiadvacetiletý tanečník a choreograf Jakub Dvořák. Doprovázel třeba britského zpěváka Robbieho Williamse nebo americkou popovou hvězdu Mariah Carey. Podílel se i na populární soutěži StarDance. Krom toho jsou jeho svěřenci už osmdesátinásobnými mistry republiky a čtyřicetinásobnými světovými šampiony.

Nedávno si Jakub Dvořák připsal další úspěch, když mladí tanečníci pod jeho vedením získali stříbro v soutěži Česko Slovensko má talent. „Byla to skvělá zkušenost, pro děti obrovský zážitek a jsem moc rádi, že jsme to absolvovali,“ komentuje.

Se svými svěřenci intenzivně trénoval dva a půl měsíce. „Spojili jsme děti z našich tanečních studií ve Veselí nad Lužnicí, v Brně a v Praze. Mám zlaté rodiče, kteří přiváželi děti, kam jsem potřeboval. Za to jim patří můj velký dík,“ dodává.

Ve StarDance se Jakub Dvořák podílel na choreografii finálového večera pro devátou sérii, v níž vystupoval i Mikolas Josef, se kterým spolupracuje. Mezi jeho další oblíbence patří Leoš Mareš nebo houslista Pavel Šporcl. „Pavel je skvělý člověk, tu spolupráci jsem si moc užil. Dělali jsme mu choreografii pro klip písničky Magical 24,“ prozrazuje.

Za svůj největší úspěch ale považuje to, že vede děti k tomu, aby měly rády tanec stejně jako on. „Když je pak vidím na pódiu přebírat zlaté medaile, je to pro mě to největší zadostiučinění,“ komentuje úspěšný tanečník a choreograf, který pochází z Veselí nad Lužnicí.

Tančí od svých čtyř let. Maminka ho tehdy přihlásila do tanečního kroužku, protože na hokeji a fotbale už nebylo volno. Dneska je za to moc rád a neměnil by.

Přiznává ale, že s tancem jako koníčkem to mezi svými spolužáky neměl vůbec jednoduché. „Prošel jsem si těžkou šikanou. Několikrát jsem chtěl s tancem přestat. Až když jsem v šestnácti letech odešel tancovat do Prahy, zjistil jsem, že nejsem sám, tancovalo tam víc kluků a nebylo to tak propírané téma. Díky tomu jsem nepřestal. Na malém městě to ale nebylo vůbec fajn,“ vypráví.

Celý rozhovor s tanečníkem a choreografem Jakubem Dvořákem si poslechněte online.

Spustit audio

Související