Na budějovickém náměstí oživí Masaryka. Show nabídne světla, projekce i akrobaty

27. září 2018 10:10

Prezident Tomáš Garrigue Masaryk jako obří oživlá loutka promluví ve čtvrtek a v pátek na českobudějovickém náměstí. K jeho oživení přispěje řada herců, akrobatů, ale také laserů a multimediálních projekcí.

Multimediální show s názvem Má vlast rozpohybuje náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích ve čtvrtek 27. září a v pátek 28. září, vždy od 20.30 a 22.30 hodin.

Příběh se odehraje na ploše 100x100 metrů. „Nosné téma je symbolická stovka republiky. Snažíme se lidem něco připomenout, něco jim ukázat, trochu v nich probudit třeba i národní hrdost. Někdo v tom příběhu najde i vzpomínky a někdo se dozví něco nového,“ říká Rudolf Střítecký z agentury Art4promotion.

Show nabídne lasery, videomapping, LED projekce a také akrobaty a živé herce. „Využíváme živé obrazy, které doplní světla, lasery, animace. Pracujeme s hodně světly, tyto nástroje rozpohybují příběh,“ popisuje Rudolf Střítecký.

OBRAZEM: Velkolepá show k výročí Budějovic přilákala tisíce lidí

Multimediální show k 750. výročí Českých Budějovic

Magické Budějovice. Takový název měla multimediální show, která v první polovině března odstartovala rok oslav 750. výročí Českých Budějovic. Na náměstí vystoupila Lucie Bílá, lidé vytvořili srdce z mobilních telefonů, sochy na radnici promluvily a kolem kašny se vznášeli akrobaté.

Kdo si chce užít show na maximum, měl by podle něj stát uprostřed náměstí. V každém rohu náměstí je totiž jedna projekční věž. „Každá z těchto čtyř nezávislých scén bude vyprávět nějaký příběh, každá se rozehraje. Nebudeme se snažit nikoho poučovat, nebudeme řešit faktografická a historická data, nehrajeme si na dokument, ale chceme celým příběhem dát nějaké poselství,“ doplňuje Rudolf Střítecký.

Další multimediální show se v rámci festivalu Vltava žije uskuteční například na pivovarském dvoře nebo vodárenské věži.

Spustit audio

Související