Na autogramiádu kuchařky Pochoutkový rok přijeli fanoušci z celé republiky

19. únor 2020

Setkání s autory úspěšné kuchařky „Pochoutkový rok“ Naďou Konvalinkovou, Patrikem Rozehnalem a Jaroslavem Sapíkem si nenechaly 18. února ujít stovky lidí. Už hodinu před zahájením stála u reprezentační prodejny Českého rozhlasu v Praze fronta natěšených fanoušků a kniha šla doslova na dračku.

Kuchařka nejlepších rodinných receptů ze tří ročníků soutěže Pochoutkový rok se od svého vydání stala domácím kulinářským bestselerem a dočkala se už třetího dotisku. Na autogramiádu s jejími autory Naďou Konvalinkovou, Patrikem Rozehnalem a Jaroslavem Sapíkem přijeli zájemci z Benátek nad Jizerou, Pardubic, Plzně a mnoha dalších míst: „Já chci každopádně zkusit kardinálské řezy, které vyhrály. Mám i knížky pro dvě vnučky a pro sebe a chci si je nechat podepsat,“ prozradila jedna z účastnic.

„Knihu jsem koupil jako dárek pro svoji přítelkyni, která vaří profesionálně,“ pochlubil se posluchač Milan. Pro kuchařku Pochoutkového roku s autogramy si přijel z Čečelovic u Blatné.

Návštěvnice Lenka a Zdeňka poslouchají pořad Pochoutkový rok každou neděli: „Do soutěže jsme náš recept ještě neposlaly, ale některá jídla ze soutěžních receptů jsme už zkusily udělat.“ Potěšily tím autora pořadu a soutěže Patrika Rozehnala: „Je to milé potkat se s lidmi, kteří rádi vaří, a mám radost, že jim děláme společnost takhle na dálku.“

Pokud litujete, že jste neměli možnost na autogramiádu přijet a knihu si zde koupit, máme pro vás dobrou zprávu. Kuchařku Pochoutkového roku si stále můžete objednávat prostřednictvím e-shopu Radioservisu.

Kuchařka Pochoutkového roku

Kuchařka Pochoutkový rok

Tři roky hledali šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Pavel Pospíšil a vášnivá kuchařka a milovnice jídla Naďa Konvalinková nejlepší rodinné recepty. Našli je u vás – posluchačů regionálních stanic Českého rozhlasu, kteří se úspěšně účastnili kulinářské soutěže Pochoutkový rok.

Ze všech došlých receptů vybrala porota soutěže 120 nejlepších. V kuchařce najdete polévky, masové i bezmasé pokrmy, sladké koláče, kynuté buchty a další tradiční české, moravské a slezské speciality. Jako bonus jsou v knize i recepty samotných porotců Pochoutkového roku. Třeba kachna Jaroslava Sapíka, meruňkový piškotník Pavla Pospíšila nebo kulajda Nadi Konvalinkové.

Přihlaste se do nového ročníku Pochoutkového roku

Kulinářská soutěž Pochoutkový rok pokračuje už svým čtvrtým ročníkem. Tentokrát hledáme krajové speciality a tradiční rodinné recepty, které se dědí z generace na generaci. Přihlaste ten svůj a vyhrajte nové vybavení do kuchyně v hodnotě desítek tisíc korun. Přihlášku najdete na webu www.pochoutkovyrok.cz. Recepty můžete poslat i dopisem na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2 s heslem „Pochoutkový rok“ na obálce.

Spustit audio