Myslivci z Třebětic se také stali Ježíškovými vnoučaty

29. prosinec 2017

Ježíškova vnoučata oblékají i mysliveckou kamizolu. Členové mysliveckého sdružení z Třebětic na Jindřichohradecku se vydali do domova v Budíškovicích, aby potěšili dvaasedmdesátiletého Miloslava Urbance.

Pro něj byla myslivost velkým koníčkem, a proto si přál setkání s myslivci od Ježíškových vnoučat. V tomto projektu Českého rozhlasu může kdokoli plnit přání seniorů a zapojili se i myslivci z Třebětic.

„Já jsem ho na to upozornila, protože kdyby to bylo úplně překvapení, možná by to pro něj bylo psychicky náročné. Začal se hrozně těšit a je rád, že se něco bude dít,“ komentovala zaměstnankyně domova Zdeňka Soukupová cestou k pokoji pana Miloslava.

Ten od myslivců dostal k ochutnání pečínku z divočáka a další dárky. Všichni mu samozřejmě popřáli veselé Vánoce, hodně zdraví a štěstí.

„Poslouchala jsem rádio a tam pořád mluvili o Ježíškových vnoučatech. Chtěla jsem vědět, co to je, tak jsem si to našla na internetu. Pak jsem ze zvědavosti koukla na domov důchodců v Budíškovicích, který je poblíž, a našla jsem tam pana Miloslava. To nám to káplo do noty,“ popsala členka mysliveckého sdružení Miroslava Vacková.

Miloslav Urbanec si návštěvě vzpomněl, že za jeho časů byla v mysliveckém spolku jen jedna žena. Myslivci z Třebětic se pochlubili, že mezi sebou mají už čtyři zástupkyně něžného pohlaví.

Myslivci přinesli panu Miloslavovi ochutnat pečínku z divočáka

Projekt Ježíškova vnoučata slaví v domově seniorů v Budíškovicích podle jeho vedoucí Stanislavy Šenkyplové velký úspěch. „Klienti jsou nadšení, ale také dárci z toho mají velkou radost. Je to úžasné a je tu skvělá atmosféra. Žije tím celý domov,“ dodala.

Zatímco pan Miloslav se setkal s myslivci, už zanedlouho se splní přání dalšího z klientů. Jedna z rodin, která se do projektu zapojila, ho vezme do zoo.

Společně si prohlédli kroniku mysliveckého sdružení
autor: hoch
Spustit audio