Muzikál Cyrano, který napsal osmnáctiletý skladatel, se v Budějovicích hraje do konce května

5. duben 2016

Náročné choreografie, bojové scény, pěvecké výkony - to všechno nabízí původní český muzikál Cyrano. Hudbu napsal osmnáctiletý Vojtěch Adamčík z Českých Budějovic, texty Filip Šinkner. Představení vznikalo za přispění studentů i profesionálních herců.

Muzikál provází i náročné taneční scény a dramatické šermířské souboje. „Já jsem to sice viděl už potřetí, ale dneska to mělo speciální atmosféru a bylo to naprosto dechberoucí. Myslím, že Radek Švec to odehrál mnohem lépe, než by se vůbec dalo čekat,“ řekl Vojtěch Adamčík na premiéře.

Hlavní roli Cyrana hraje Radomír Švec. „S nosem se zpívá bezvadně, ale nesmíte mít rýmu, protože pak se nedá vysmrkat. Jinak je bezvadně napsaná muzika, tak se to prostě dobře zpívá,“ komentoval.

Premiéru muzikálu provázela i jedna drobná kolize. Hrabě DeGuiche v podání Jana Mrkvičky totiž dostal nečekaný úder pažbou muškety do úst. „Jako první mi proběhlo hlavou, jestli mám všechny zuby a jestli mi neteče krev. To bylo v pořádku, ale vypadl mi text, což byl větší problém,“ reagoval s úsměvem.

Teprve sedmnáctiletá Lucie Pragerová oslnila publikum rolí Roxany. „Prožili jsme tady asi čtrnáct dní každodenního dlouhého zkoušení a myslím, že jsme se stmelili. Je to úžasná parta, bude se nám stýskat, až se neuvidíme každý den,“ dodala.

Původní český muzikál Cyrano skladatele Vojtěcha Adamčíka a textaře Filipa Šinknera hraje Malá scéna českobudějovického Metropolu do konce května.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio