Muž v centru Českých Budějovic držel ženu jako rukojmí, policisté ji osvobodili

30. červen 2021, aktualizováno

Policie ve středu odpoledne vyjednávala v centru Českých Budějovic s mužem, který držel v prodejně tabáku ženu jako rukojmí. Podle kriminalistů ji ohrožoval na životě.

Kvůli tomu je z části uzavřené náměstí Přemysla Otakara II. „Policisté s mužem vyjednávali přibližně od 15. hodiny," uvedl jejich mluvčí Milan Bajcura. Po 16. hodině vnikla zásahová jednotka do prodejny, kde muž ženu držel.

Krátce poté členové zásahové jednotky vyběhli s ženou ven. Policisté kolem prostoru postavili mobilní stěnu, bylo slyšet několik výstřelů či ran.

„Použili jsme pyrotechnické výbušky, které jsou určeny k tomu, aby pachatele uvedly do zmatku. Poté jsme pachatele zneškodnili,“ vysvětlil Milan Bajcura.

Zraněnou ženu převzali do péče záchranáři. „Žena utrpěla řezné poranění lehčího charakteru v oblasti krku a po ošetření byla převezena do traumacentra krajské nemocnice," potvrdila mluvčí Zuzana Fajtlová.

Policie veřejnost žádá, aby na místo zásahu nechodila. „V současné době je polovina náměstí uzavřena pro veškerý provoz i pohyb veřejnosti, na místě je dostatečné množství sil a další složky integrovaného záchranného systému,“ řekl Milan Bajcura Českému rozhlasu České Budějovice.

Motiv jednání muže není zatím jasný. „Další informace poskytneme ve chvíli, kdy zásah skončí,“ uvedl mluvčí.

Zavřená je část náměstí před hotelem Zvon. Nastalá situace komplikuje zároveň dopravu ve městě, především v okolí Senovážného náměstí se tvoří kolony.

autoři: Jitka Cibulová Vokatá , ada | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související