Motor České Budějovice nebude hrát nejvyšší soutěž sledge hokejistů

2. říjen 2018 11:28

Sledge hokejisté Motoru České Budějovice nenaskočí na podzim v pozici extraligového týmu do sezóny. Soutěž hrát vůbec nebudou, neznamená to ale, že úplně opustí led.

„Soutěž se hrát nebude. Dohodlo se na srazu výkonného výboru, že tuhle následující sezónu věnujeme tréninku nováčků a začátečníků,“ vysvětluje sledge hokejista Dominik Zajan.

Na tréninku je vidět, že hráče sledge hokej stále hodně baví. Motor pokračuje v přípravě a zapojit se může kdokoli, nejen sportovci s hendikepem. „Stačí napsat email, výstroj i saně zapůjčíme a mohou si to vyzkoušet. Pokud to někoho chytne, může hrát dál,“ říká Dominik Zajan.

V patnácti se mu zhroutil svět. Teď chodí na protézách a září v sledge hokeji

Paralympionik Zdeněk Klíma

Titul mistra České republiky z roku 2004, stříbro z mistrovství Evropy z let 2008 a 2012, stříbro z mistrovství světa z roku 2009 – to je stručný výčet největších úspěchů českých sledge hokejistů, u kterých byl i paralympionik, Jihočech Zdeněk Klíma.

Vzhledem k pravidlům, která přesně vymezují počet zdravých a hendikepovaných hráčů, aktuálně sledge hokejisté zapojí všechny sportovce, kteří na trénink coby nováčci dorazí, ale především hráče s hendikepem nebo omezenou pohyblivostí dolních končetin.

Sledge hokej už má v Českých Budějovicích tradici. Dominik Zajan připomíná i reprezentační úspěch, který si přivezl ze světa jeho kolega – Zdeněk Klíma se z letošní paralympiády v Pchjongčchangu vrátil se šestým místem.

Pokud vás sledge hokej zajímá, nevíte si rady s volným časem a trápíte se třeba se zdravotním hendikepem, stačí napsat na adresu zdenek.klima@seznam.cz. Uvidíte, že parta okolo sledge hokeje je v Motoru výborná.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související