Most u stanice Vltavská bude do dvou týdnů pro auta opět průjezdný

17. prosinec 2018 15:04

Osobní auta, pick-upy či dodávky se do dvou týdnů vrátí na most v Bubenské ulici u stanice metra Vltavská. Náklaďáky na něj stále nesmí.

Částečné obnovení provozu umožnily výsledky víkendových zatěžovacích zkoušek. Před otevřením budou na most umístěny sondy, které ho budou monitorovat. „Konstrukce mostu byla zatížena až do 130 procent své normální nosnosti. Zkoušky nám daly detailní podklady k tomu, v jakém stavu se most nachází a že je možné na něj omezeně vrátit dopravu,“ řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

Kvůli bezpečnosti vznikne jen jeden jízdní pruh, který bude uprostřed mostu. Stavba bude podepřena. Podle ředitele Technické správy komunikací (TSK) Petra Smolky zajistí stabilitu mostu na několik let. Co bude s mostem dál, zatím není jasné. Stejně tak, jak dlouho bude podepřen, než bude opraven, či zbourán. O jeho budoucnosti město teprve rozhodne. Scheinherr ale řekl, že jeho oprava by byla natolik nákladná, že jej bude nutné zřejmě zbourat.

Kdy se do plného provozu vrátí tramvaje mezi Vltavskou a Těšnovem, není jasné. Možné to bude teprve po vybudování finálních podpěr. Tramvaje nyní jezdí pouze v jednom směru.

autoři: ČTK , jp
Spustit audio