Miro Žbirka odehrál unikátní akustický koncert v budějovickém rozhlase

8. prosinec 2016

Známý slovenský zpěvák Miro Žbirka vystoupil ve středu 7. prosince ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Na unikátním akustickém koncertě zazněly jeho největší hity. Kromě hostů v sále si vystoupení mohli užít i posluchači díky přímému přenosu.

Jak uvádí Petr Meškán, šéfredaktor Českého rozhlasu České Budějovice, každý půlrok zahrnuje koncertní dramaturgie jednu velkou hudební hvězdu: „Vzhledem k velmi dobrým osobním kontaktům se nám letos povedlo domluvit právě Mekyho Žbirku. Meky, jak mu důvěrně říkáme, má velmi kladný vztah k veřejnoprávním rozhlasovým studiím. V Budějovicích odehrál jedinečné vystoupení postavené přímo na míru našemu vysílání a také podmínkám studiového sálu.“

Jako speciální host na koncertu vystoupila zpěvačka Martha, se kterou Meky nazpíval jeden ze svých hitů Čo bolí to prebolí. O hudební doprovod se proslulému slovenskému zpěvákovi postarali špičkoví muzikanti: Karel Heřman (klávesy), Jan Ponocný (kytara) a Honza Horáček (kytara, klávesy).

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.