Milovníci kol závodili v parkovacím domě, organizátoři chtějí z akce udělat tradici

27. červenec 2020

Recyklo je sportovní klub lidí, které spojuje jízda na kole, a to zejména ve městě. Spolek pravidelně pořádá akce s podtitulem „emocionální cyklistika“. Ty účastníkům umožňují odpojit se na pár hodin od každodenní rutiny a zažít na kole netradiční události.

Tentokrát se závodilo v parkovacím domě Green City Park v centru Českých Budějovic. Trať v garážích vedla z patra do patra a prověřila nejen rychlost, ale také úroveň techniky účastníků.

Závod byl otevřený každému. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích – muži a ženy na libovolném kole a muži a ženy na kole s jedním převodem.

Nejen na pravidla pozorně dohlížel organizátor Vladislav Šílený. „Garáže jsme vybrali pro závod proto, že je to unikátní prostor, a jsme rádi, že provozovatelé nám dali tuto možnost. Závodníci jezdí mezi patry a koukají ven na České Budějovice, to mi přijde neopakovatelné,“ řekl.

„Chtěli bychom ze závodu vytvořit tradici, uvidíme, jak se nám to povede. První ročník je vždycky těžký, testovací, ale účast je skvělá, zpětná vazba byla famózní, kapacitu 50 závodníků jsme naplnili,“ dodal.

Sportovní ozvěny výsledkově

První výsledkem letní práce managementu fotbalového Dynama České Budějovice je příchod Martina Kralika. Fotbalista má zkušenosti z první slovenské ligy, teď by měl v sestavě nahradit Tomáše Sivoka. „Myslím si, že takového hráče je velmi těžké nahradit, takže doufám, že budu podávat kvalitní výkony, aby se mi to podařilo,“ komentoval.

České Budějovice hostily běžecký závod Run Tour. Nejrychlejším mužem a ženou na desetikilometrové trase byli Tomáš Jaša a Kateřina Kriegelová Kratochvílová, na pětce Jakub Budil a Jana Smutná a na trojce Petr Buček a Ulrike Schwalbeová.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.