Milovníci dechovky mohou vyrazit na první letošní koncerty. Vystupovat budou Babouci, Keramička i Sedlčanka

3. červen 2021

Dechová kapela Keramička zve na první letošní vystoupení. Uskuteční se v sobotu 5. června na Žižkově náměstí v Táboře. Keramička svým koncertem v 13.30 hodin zahájí program s názvem Otevírání turistické sezóny. Poté ji vystřídají kapely jiných žánrů.

Po devítiměsíční přestávce se k veřejnému vystupování vrátí i Babouci. Nejstarší jihočeská dechovka zahraje při tradiční pouti na návsi v Čejkovicích u Českých Budějovic v neděli 6. června. Ve 13 hodin obstará hudební doprovod při mši svaté a poté na čejkovické návsi vypukne veselice, která je plánována až do 22. hodiny.

Vypravit se můžete i do Sedlčan, kde se v parku U Chovatelů budou každou neděli konat koncerty dechové hudby. Zahájení připadlo místní kapele Sedlčance. Její kapelník Martin Calta dá 6. června pokyn k hraní přesně ve 14 hodin.

Chystáte také ve vaší obci vystoupení dechové kapely? Pokud ano, pošlete email se základními informacemi na adresu zdenek.vorac@rozhlas.cz. Rádi pak pozvánku ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice zveřejníme.

Spustit audio

Související