Milovníci dechovky mají o prodlouženém víkendu z čeho vybírat. Živě zahraje mnoho kapel

1. červenec 2021

Prodloužený víkend nabídne mnoho akcí s dechovkami. Posluchače živým vystoupením potěší třeba Venkovská kapela, Černovická dechovka, Babouci, Nektarka, Libkovanka nebo Valdaufinka.

V obci Studenec na Vysočině se v neděli 4. července uskuteční přehlídka dechových hudeb. U sokolovny od 13 hodin zahrají Muzikanti Ladislava Prudíka a Mistříňanka.

Taktéž na Vysočině, na Masarykově náměstí v Pelhřimově, se v neděli bude konat letní promenádní koncert. Od 10 do 12 hodin bude náměstí patřit Venkovské kapele, kterou vede Jaroslav Šimek.

SDH Loučej zve na sobotní zábavné odpoledne a taneční zábavu. Po dětském programu od 15 hodin vystoupí Netolička.

Malá kapela Pavla Havlíka pojede v neděli do Plavska, kde zahraje od 15 hodin na parketu na návsi u příležitosti setkání rodáků, občanů a přátel obce Plavsko.

Černovická dechovka zve na svůj nedělní promenádní koncert do Humpolce. Na Havlíčkově náměstí odťuká bubeník první skladbu přesně v 18 hodin.

Čtěte také

Čtyřdenní baboucký maraton začne v sobotu 3. července v 16 hodin na oslavách 130 let hasičů v Záboří u Protivína. Zároveň se zde koná sraz rodáků a přátel obce. V neděli se Babouci vypraví nejprve do Černého Dubu, kde zahrají na pouti sv. Petra a Pavla od 10 hodin, poté se přesunou na Hosín, kde začne pouťová veselice ve 14 hodin. V pondělí pojede nejstarší jihočeská dechovka do Třeboně, aby zahrála od 15 hodin na louce u Zlaté stoky v rámci festivalu Okolo Třeboně. A v úterý se vypraví do Knížkovic u Berouna, kde v lesním areálu nad obcí zahraje od 18 hodin.

Libkovanka zahraje na pouťovém koncertu ve své domovské obci, tedy Libkově Vodě, v neděli od 14.30 hodin.

Strakonická Nektarka bude účinkovat v neděli v obci Svéradice na Vítání léta. Její koncert začne v 15 hodin.

Valdaufinka s kapelnicí Helenou Hýnovou zve na svůj pondělní koncert do zámeckého parku v Myslkovicích. Začne se zde v 15 hodin.

Spustit audio

Související