MHD pojede, ČD rozvezou cestující z nádraží

15. červen 2011

Odboráři pardubického dopravního podniku podpoří čtvrteční stávku jen symbolicky. Městská hromadná doprava tak bude celý jezdit podle platného jízdního řádu.

Odboráři se dohodli s řidiči, vedením podniku i městem, že tentokrát nebudou cestujícím znepříjemňovat cestu do práce a dětem do školy. Do každého autobusu ale vylepí letáky.

„Na letácích bude vypsáno, že stávku podporujeme a že nesouhlasíme s vládními reformami,“ říká odborový předák Zdeněk Michal.

Pokud vláda neustoupí, chystají odbory další a to ještě výraznější protesty.

„Pak bychom do té stávky šli a zavřela by se doprava i v Pardubicích,“ tvrdí Michal, který se domnívá, že v tom případě půjde už o doslova stávku generální.

České dráhy chtějí zajistit rozvoz lidí od nočního rychlíku do Pardubic, který do města přijede z Prahy až po půlnoci, v prvních minutách čtvrteční stávky dopravních odborů.

Za normálních okolností na uvedený noční rychlík navazují osobní vlaky do Chrudimi a Hradce Králové v 00:25. Kvůli stávce ale tentokrát žádné regionální vlaky nevyjedou, cestující by měly do cíle rozvézt autobusy.

"Jednáme o tom, že by fungovala náhradní autobusová doprava, aby se cestující, kteří zahájili cestu kolem 23:00 dostali do svých domovů," řekl ředitel krajského centra osobní dopravy ČD v Pardubicích Michal Štěpán.

Obvykle vyjede v Pardubickém kraji v pracovních dnech kolem 650 vlaků denně.

Na Smetanovu Litomyšl pojede speciální autobus
Smetanova Litomyšl vypraví pro návštěvníky čtvrtečního koncertu autobus do Prahy. Pro držitele vstupenek na čtvrteční koncert Dagmar Peckové, kteří se chystali do Litomyšle přijet vlakem z Prahy či míst na trati přes Kolín, Přelouč a Pardubice, přijede festivalový autobus. Zájemci o přepravu se mohou přihlásit na tel. 724 063 040. Autobus je odveze po skončení koncertu i zpět.

Chcete zasílat novinky každý pracovní den na Váš email?
Zaregistrujte zdarma svoji emailovou adresu:
http://www.rozhlas.cz/pardubice/zpravodajstviemailem

autoři: PAP , ba | zdroj: ČTK
Spustit audio