Mezi Borkem a Ševětínem zavřeli silnici E55. Tisíce aut čeká objížďka přes obce

7. srpen 2018 05:51

Kvůli odstřelu skal při stavbě dálnice D3 je od úterý 7. srpna uzavřena silnice E55 z Českých Budějovic na Prahu. Jedná se o úsek mezi Borkem a Ševětínem. Řidiči musí po objížďce.

Objízdná trasa vede přes Chotýčany, Vitín a Ševětín. Podle posledního sčítání dopravy projede po E55 denně asi 13 tisíc aut. Ta se teď přesunou do obcí. Lze očekávat hustý provoz, na který budou dohlížet policejní hlídky.

Stejnou silnici budou jako objížďku využívat řidiči jedoucí z Hluboké nad Vltavou na Lišov. Velmi zatíženy proto budou dva kruhové objezdy mezi Borkem a Českými Budějovicemi.

Uzavírka je ale podle mluvčí stavební společnosti Eurovia Ivety Štočkové nutná. „Budeme provádět odstřelové práce, tak bylo rozhodnuto, že provoz bude vymezen. Samozřejmě se budeme snažit vše dokončit v nejkratším možném termínu a 21. srpna by se měl provoz vrátit na silnici I/3,“ uvedla.

Stavba dálničního úseku mezi Borkem a Ševětínem začala loni a má skončit v roce 2020. Dálnice se tady buduje tak, že se staví nový paralelní silniční pruh ke stávající E55.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související