Meteorologové: Na Kutnohorsku a Benešovsku může napadnout až 15 centimetrů sněhu

3. leden 2019 12:26

Vydatné sněžení očekávají během pátečního odpoledne a noci nejen na českých horách, ale také na Kutnohorsku a Benešovsku. Meteorologové vydali varování na nízký stupeň nebezpečí. Platí až do sobotního poledne.

Na středočeských silnicích leží zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, řidiči tak musejí za volantem dávat velký pozor. Na dálnici D10 v úseku mezi Brandýsem nad Labem u Prahy a Benátkami nad Jizerou na Mladoboleslavsku hrozí podle informací policie ledovka.

Sněhové přeháňky byly v pátek vpodvečer hlášeny především z Benešovska a Příbramska a také z dálnice D8. Většina silnic první třídy v kraji je podle silničářů mokrá po chemickém ošetření a sjízdná bez omezení, sjízdná se zvýšenou opatrností je dálnice D1 a D5.

V kraji se večer pohybuje teplota od minus jednoho do plus tří stupňů Celsia. Na většině území vane slabý vítr a je zataženo. Silný vítr je hlášený z dálnice D1.

Pro Kutnohorsko a Benešovsko je od pátečních 21:00 do sobotních 12:00 hlášena výstraha před vydatným sněžením, napadnout může 15 až 20 centimetrů sněhu.

Kvůli sněhovým jazykům mohou být některé vozovky nesjízdné. Řidiči by proto měli být opatrní a sledovat dopravní zpravodajství. Na horách mají dodržovat pokyny Horské služby ČR.

autor: ČTK
Spustit audio