Medvědí oslavenci z Berouna dostali od Regionu pytle jablek a další dobroty. Nejvíc jim chutnalo hroznové víno od režiséra Chaloupka

13. leden 2019 15:31

Medvědi Kuba a Matěj, televizní hvězdy z oblíbených Večerníčků, v neděli oslavili už své 19. narozeniny. Do medvědária na Městské hoře jim přišly blahopřát stovky dětí i dospělých včetně jejich „mámy-táty“, režiséra Václava Chaloupka, který se o ně od malička staral. A mezi gratulanty nechyběl ani Český rozhlas Region.

„Organizátoři pro medvědy připravili i meloun, ten ale oslavence přestal zajímat ve chvíli, kdy se objevil Václav Chaloupek a přinesl jim jejich oblíbené hroznové víno. Na to se s chutí vrhli. Dočkali se od něj i další lahůdky, šlehačky,“ popsala začátek oslavy Jana Myslivečková.

Sám Chaloupek v rozhovoru pro Region ale žertem uvedl, že původně nechtěl oslavencům přivézt nic. „Když se na ně dívám, potřebovali by zhubnout. Ale když si o tom povídám s Dášou, která se o ně stará, tak ona říká „když oni tak rádi žerou“, dodal s úsměvem. 

Jak šel čas - takhle medvíďata rostla. Dnes se jejich váha odhaduje kolem 300 kilo.

Medvědi žijí v medvědáriu v berounském lesoparku Městská hora od října roku 2000. Původně byli tři - Kuba, Matěj a Vojta, ale posledně jmenovaný uhynul v dubnu před třemi lety.

autoři: Ludmila Vondráková , JMys | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio