Martina Adlerová: Kabelka s kondomy XXL

21. červenec 2021

O obsahu své kabelky by mohla každá žena vyprávět. Některá s pýchou (zlatá kreditka v postranní kapse), některá trochu zahanbeně (posmrkané kapesníky, kam se podíváš). Bohužel patřím spíš do té druhé kategorie.

Kromě zmíněných kapesníků lze v mé kabelce najít hlavně záplavu starých pokladních dokladů a při poslední revizi jsem vyhmátla i dovedně ukrytý jelení lůj s dva roky prošlou záruční lhůtou.

A mám ještě další neřest: strkám si do kabelky nespotřebované balíčky s cukrem. Takže po nějaké době to v mojí kabelce vypadá jako v cukřence.

Nikdy nezapomenu na udivený a posléze podezíravý pohled policisty, který mě při rutinní silniční kontrole legitimoval a z mého dokladového pouzdra se po otevření sypal bílý prášek… Vypadá cukr jako kokain? Nevím, ale zřejmě jsem tehdy byla od zatčení jenom krůček.

Bratr si jednou stěžoval, že jeho žena s sebou tahá ne kabelku, ale přímo montážní brašnu. Prý tam má kromě kosmetických potřeb i šroubovák, a dokonce baterku!

Švagrová trochu dotčeně vysvětlila, že šroubovák potřebuje na věčně povolený blatník u kola a baterku využije, když jde po cestě z práce zavřít slepice. Logické, ne?

Já mám zase v kabelce svinovací metr. Spousta žen u sebe nosí laserové ukazovátko.

Ale nejvíc mě dostala jedna postarší osaměle žijící teta, která se při kabelkové přehlídce vytasila s třemi balíčky lubrikovaných kondomů velikosti XXL. Prý nikdy nevíte, na koho narazíte. A kdo je připraven, není překvapen.

Spustit audio

Související