Marek Eben byl pro mě modla, svěřuje se Tereza Kostková

1. únor 2019

Od pondělí se ve vysílání Dvojky budete setkávat s oblíbenou herečkou a moderátorkou Terezou Kostkovou. Se Stáňou Lekešovou se bude střídat v moderování pořadu Blízká setkání. Jak se těší na posluchače Dvojky? A co jí dalo devět sezón ve Star Dance?

„V posledních dvou letech jsem sice dělala tady na Dvojce pořad Dvanáct ve dvanáct, což jsou písničky prokládané slovem. Přesto jsem rozhlasovým nováčkem,“ odpovídá Tereza Kostková moderátorce Stáně Lekešové na otázku, jak se cítí za rozhlasovým mikrofonem. Ve studiu teď totiž už nebude sama, ale vždy s nějakým zajímavým hostem. Obě dámy se shodují, že by rády spolu s posluchači nahlédly víc do osobní blízkosti svých hostů, aniž by přitom překročily hranici vytyčenou bulvárem.

Star Dance mě posouvá i lidsky

Blízká setkání

Během rozhovoru nemohly obě moderátorky vynechat ani téma účinkování v oblíbené televizní show Star Dance, kterou Tereza Kostková provádí diváky už od roku 2006. „Bylo to úplně jiné před těmi dvanácti lety a teď,“ srovnává herečka. „Byla jsem mladší a měla jsem v sobě extrémní obdiv a úctu vůči Marku Ebenovi, který byl pro mě taková modla. To všechno dnes v hloubce zůstalo, ale už je to i partnerský a přátelský vztah.“

Rozpaky a trému z živého televizního přenosu jí tehdy pomáhalo kromě mládí překonávat i začínající těhotenství. „Říkala jsem si: Přece se teď nerozklepu. Mám v bříšku miminko, přece mu nepředám stres jenom proto, že jdeme dělat lidem hezký zábavný večer?“ vzpomíná temperamentní herečka.

Co si cení na svých rodičích, hercích Carmen Mayerové a Petru Kostkovi? Jak se jí hrálo ve filmu Žena v běhu s vlastním synem? Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

Spustit audio

Související