Mám čínského pravnuka, který se jmenuje Pepík, pochlubil se zpěvák Petr Janda

30. červenec 2019

Frontman skupiny Olympic je už několik dní pradědečkem. Pravnuka Pepíčka má od vnuka Matěje a jeho o devět let starší přítelkyně z Taiwanu. Na rodině Petru Jandovi moc záleží, a pokud to jde, bere ji i na své zahraniční cesty. V rozhovoru také pozval Luboše Xavera Veselého na vystoupení kapely Souseďanky, s kterou občas hraje.

„Pikantní na tom je i to, že přítelkyně vnuka je o devět let starší než on a já mám zase o trochu mladší ženu. No prostě jeho žena a moje žena jsou stejně staré,“ směje se šťastný pradědeček Petr Janda.

Rodinu má nade vše rád, letos s ní strávil dva měsíce v Austrálii a na Novém Zélandu, kde i koncertoval - sám s kytarou. A jak na Nový Zéland vzpomíná?

„Já už jsem tam byl podruhé, tak jsem byl na to, co uvidím, připravený, ale moje žena tam byla poprvé, a ta vůbec nemluvila. Viděla jezero tak modré, že říkala: ´to snad není vůbec možné´. Tam vidíš, jak je ta voda čistá, až máš chuť se jí napít.“

Petr Janda hraje také v kapele Souseďanka

O kapele Souseďance asi moc lidí neví, hraje totiž v hospodě poblíž Petrova bydliště a tvoří ji opravdu blízcí sousedé. Patří mezi ně například George Kozel, zakladatel Blue Effectu, a Láďa Malina ze skupiny Golem.

Zajímá vás, co znamená pro českého zpěváka zpívat v USA a kdy pojede s kapelou Olympic koncertovat do Austrálie? Po odchodu jakého člena kapely by Olympic byl v situaci, kdy by na ně nikdo nechodil a umí si Petr představit, že by Olympic nebyl vůbec? Poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.