Má vyjednávání o budoucnosti klubu HC Mountfield v Budějovicích ještě smysl?

12. červen 2013

Odejde HC Mountfield z Českých Budějovic? Zahájí novou sezonu Extraligy ledního hokeje v Hradci Králové? Zůstane v Budvararéně? Má další vyjednávání o Budvar Aréně vůbec smysl?

Klub HC Mountfield vyjednává s Hradcem Králové o přestěhování na jejich stadion. Tam se hokejová extraliga nehraje a na příchod klubu, který vlastní extraligovou licenci, se tam podle dostupných zpráv těší. V pondělí už dokonce jednalo vedení klubu HC Mountfield s Královéhradeckým primátorem Zdeňkem Finkem. On sám by extraligu ve městě uvítal, rozhodující slovo ale bude mít tamní městské zastupitelstvo.

Situaci v Českých Budějovicích nechápou slaní fanoušci. 4. června uspořádali pochod jihočeskou metropolí. Zastavili se u radnice, kde prohodili i pár slov s primátorem Jurajem Thomou.

Druhá strana ale neodpověděla a stejné mlčení zavládlo podle pozorovatelů i na oficiálním internetovém fóru klubu a na oficiální facebookové stránce. Klub je totiž uzavřel a se svými fanoušky přestal komunikovat. Navíc některé tiskové zprávy, které přicházejí právě od vedení HC Mountfield, mají hodně daleko k věcnému a smířlivému tónu. Naopak Budvar i město ve svých vyjádřeních váží každé slovo.

Je třeba se dohodnout i na tom, zda se bude moci v Budvararéně čepovat oficiální pivo extraligy ledního hokeje, kterým je Radegast, nebo zda má větší platnost smlouva mezi městem, kterému patří zimní stadion, a Budvarem, který s městem uzavřel smlouvu na své pivo. Zaznívají i kritické hlasy, že České Budějovice svůj hokejový klub podporují málo. Českému rozhlasu to řekl i legendární českobudějovický hokejista a trojnásobný vítěz Stanley CUPu Jaroslav Pouzar.

Tak, jak postupují jednání klubu HC Mountfield v Hradci Králové, roste i možnost, že se klub skutečně odstěhuje. Podle Jaroslava Pouzara by to mohlo být i nadlouho.

Motivace klubu k odchodu zůstává skrytá za spor o pivo. Jak se nakonec tři hlavní účastníci tohoto sporu dohodnou, to bychom se mohli dozvědět už tento týden.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio