Lyže už mi skákaly po sklepě, tak jsme se na to těšili, jásají první lyžaři v sezóně

21. prosinec 2020 17:47

Až půl metru technického sněhu leží na sjezdovkách ve skiareálu Lipno nad Vltavou. Mrazivé počasí v noci umožnilo provozovatelům střediska zapnout sněžná děla a připravit hlavní sjezdovky pro nedočkavé návštěvníky.

Vleky a lanovky se rozjely poprvé v pátek ráno, stovky lyžařů ale dorazily hlavně o víkendu:

„Konečně první lyžování,“ říká nadšeně Jan Veselý z Českého Krumlova a dodává: „Přilákalo nás krásné počasí a sníh. My se na to těšíme. Už od října mám koupenou celosezónní permanentku, takže jsme vyrazili při první možné příležitosti.“

Jak je připravený lipenský Skiareál?

„Máme otevřené všechny lanovky, to znamená, že v provozu jsou čtyři lanové dráhy, dva pojízdné koberce pro děti v našem dětském hřišti Foxpark a připravených máme zhruba pět kilometrů sjezdovek, které jsou připraveny pro všechny lyžaře, snowborďáky, malé, velké, pro všechny,“ říká Matěj Kratochvíl, říká generální ředitel Skiareálu Lipno.

Sezónu provázejí bezpečností opatření, například u pokladen stojí zájemci v patřičných rozestupech. Je ale možné si pořídit skipasy i jiným způsobem?

„Klienti si mohou koupit skipas v eshopu třeba i po cestě k nám v autě,“ upozorňuje Matěj Kratochvíl s tím, že u pokladny se poté klient stejně zastavit musí, ale celý proces nákupu se tím urychlí.

Funguje také lyžařská škola, která preferuje individuální výuku, ovšem s tím, že skupinová výuka zakázaná není. „Pouze jsme omezeni určitým počtem osob,“ dodává mluvčí areálu Olga Kneiflová.

Celou reportáž si můžete poslechnout online.

Spustit audio