Lukáš Pfeifer patří k největším fotbalovým talentům, díky tomu se dostal do Dubaje

10. prosinec 2016

Talentovaný jihočeský fotbalista Lukáš Pfeifer vyrazil na podzim do Dubaje. Jeho mimořádného talentu si totiž všiml trenér české reprezentace Luboš Kozel a zařadil ho do týmu osmnáctiletých lvíčat.

Lukáš Pfeifer pochází z Libějic na Táborsku, hrával za Větrovy, Tábor i českobudějovické Dynamo. Aktuálně patří k oporám Plzně a fotbalové reprezentace v kategorii osmnáctiletých, kam ho pozval renomovaný trenér Luboš Kozel.

Slovo a město Dubaj lze do českého jazyka přeložit jako místo srazu. To je v Lukášově případě docela symbolické, protože s nadšením vyrazil na sraz reprezentační osmnáctky. „Hraju levé křídlo a myslím, že je se mnou trenér celkem spokojený. Docela se mi tu i daří a jsem rád, jsem se do Dubaje podíval,“ vypráví.

Talentovaní fotbalisté si našli čas nejen na práci přímo na hřišti, ale také na zábavu. „Nejdřív jsme byli na pláži a potom ve městě na nejvyšší budově na světě, to je úplně něco neskutečného. Také jsme byli v největším nákupním centru. Celkově je Dubaj úplně jiný svět než u nás,“ popisuje Lukáš Pfeifer přímo ze Spojených arabských emirátů.

Samozřejmě hlavní náplní přípravného kempu je fotbal. Tomu také nahrávají v tomto ročním období letní teploty. „Je tady okolo třiceti stupňů, hřiště jsou tu krásně upravená, i když úplně jinak než u nás. Ubytovaní jsme přímo na hotelu fotbalové asociace, takže podmínky pro fotbal jsou tu dobré,“ říká.

Reprezentace do osmnácti let vyhrála obě přípravná utkání. Spojené Arabské Emiráty porazila 1:0 a 3:0. Jihočeský fotbalový talent Lukáš Pfeifer říká, že soupeř hraje dobře technicky. „Je ale znát, že je to arabská země, není tady asi takový výběr. Domácí se vyznačovali hlavně tvrdou hrou, ale myslím, že jsme se s tím dobře popasovali,“ doplňuje.

O tom nejlépe svědčí fakt, že česká reprezentace ani jednou neinkasovala. Lukáš Pfeifer si z Dubai City přiveze celou spoustu životních zážitků.

autor: kaj
Spustit audio