Lipensko žije sportem a kulturou. Tradiční Lipno Sport Fest láká především k aktivnímu pohybu

20. srpen 2019 14:50

Kdo má rád pohyb, může až do neděle vyrazit na Lipno Sport Fest 2019. Přímo na největší české přehradě a kolem ní vyzkouší nejrůznější sporty a může si užít i kulturní program.

Pokud k Lipnu vyrazíte, je velká pravděpodobnost, že narazíte na olympionika Václava Chalupu. A když se s ním pustíte do řeči, málokdy se vyhnete tématu veslování. Právě Chalupovy výukové hodiny jsou téměř každodenní součástí Lipno Sport Festu.

„K létu patří všechny vodní sporty a veslování samozřejmě taky. Já se snažím tady na Lipně propagovat veslování pro veřejnost, amatéry, začátečníky, lidi, kteří si to chtějí vyzkoušet,“ komentuje veslař.

Čtěte také

V rámci festivalu jsou připravena divadla pro děti i koncerty pro dospělé a nejrůznější sportovní soutěže, třeba výběhy, hry nebo volejbalový turnaj.

V úterý 20. srpna budou s volejbalovým míčem v akci malé děti. „Domluvili jsme se, že uděláme minivolebalový turnal. Bude otevřený pro všechny a bude to venku na krásné pláži. Věřím, že se to bude lidem líbit,“ říká předseda Jihočeského volejbalového svazu Jiří Popelka.

Mezi osobností bude určitě patřit kapitán volejbalistů českobudějovického Jihostroje Radek Mach. Právě mistrovský tým se k Lipnu vydá 23. srpna, kdy je na programu zápas fanoušků proti nejlepším českým volejbalistům. „Máme připravené beachové kurty, budou tam s našimi hráči kurzy pinkání pro děti i dospělé a doufám, že si to všichni užijeme,“ dodává.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související