Legendární trampská a folková skupina Hop Trop živě

Záznam z velmi úspěšného koncertu populární trampské skupiny Hop Trop, který se uskutečnil v lednu 2015 ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Hop trop, to je legendární tříčlenná trampská, folková a country skupina ve složení Jaroslav Samson Lenk, Ladislav Huberťák Kučera a Jaromír Šroub Vondra. Oblibu tohoto hudebního žánru prokázalo v roce 2015 do posledního místa zaplněné hlediště studiového sálu a další dvě desítky návštěvníků sledujících nahrávku v rozhlasové kavárně.

Zřejmě největší hit skupiny Hop Trop je píseň Amazonka. „Ten text napsal Huberťák. A perfektní, jak je to u něj obvyklé. Ale s tou melodií to bylo horší. Ta původní zněla, jako by byla v padesátých letech určena pro Rudolfa Cortéze. A tak jsem ji trochu musel přizpůsobit, aby byla trošku moderní a svěží, i když ta písnička je vlastně smutná. To je náš recept na úspěch – o neveselých záležitostech zpívat nesentimentálně a bez patosu," říká Jaroslav Samson Lenk.

A taková je snad i Amazonka, do jejíhož textu dostal příběh jeho kamaráda, jehož Amazonka byla původně skvělá holka, která s ním jezdila na vandry. Ale po tom, co se vdala, se z ní stal někdo jiný,“ tak zavzpomínal Samson.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio