Květnová výstava – Volné sdružení umělců jižních Čech

3. květen 2012

Na květnové výstavě v denní kavárně Českého rozhlasu České Budějovice představí svou tvorbu tři umělci Volného sdružení umělců jižních Čech: Josef Koutný z Tachova vystavuje své krajinářské oleje, Jarka Linhartová akryly se zátišími a krajinou a Danuše Hošnová energické akvarely, plynoucí přímo z její duše.

Volné sdružení umělců jižních Čech se svými aktivitami zaměřuje převážně na neprofesionální umění s cílem pomoci začínajícím a středně pokročilým umělcům s jejich prezentací. Je často velmi těžké bez kontaktů a znalosti prostředí prezentovat tvorbu na veřejnosti. Sdružení tak už podalo pomocnou ruku velké řádce českých i zahraničních umělců.

Výstavu můžete zhlédnout během května v pracovních dnech mezi 9. a 18. hodinou ve Výstavním prostoru v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Vernisáž výstavy je připravena na středu 2. května od 18 hodin v denní rozhlasové kavárně v ulici U Tří lvů 1.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.