Kulovnici ukradenou jelenem našli myslivci u Boletic na Českokrumlovsku

29. březen 2021 16:55

Kulovnici našli myslivci v lese u Boletic na Českokrumlovsku. Patřila jejich kolegovi, kterému v listopadu zbraň odnesl jelen na svém paroží. Jak dlouho se zvíře s kulovnicí toulalo lesem, policisté nezjistili. Nalezená zbraň byla bez zásobníku, což odpovídalo popisu jejího majitele. 

Podrobnosti má jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner:

Příběh jelena, který sebral zbraň myslivci má pokračování. V sobotu se na policisty z Horní Plané obrátil telefonicky myslivec pan Zdeněk, že společně s kolegou při hledání jeleních trofejí našli v lese ve sněhu kulovnici. Zbraň našli v lokalitě Boletic. Protože ví, co se loni v listopadu přihodilo jeho kolegovi, kterému se zbraní zavěšenou na paroží utekl jelen, domnívá se, že je to ta samá zbraň, opakovací kulovnice CZ 527. Kolegovi myslivci hned také zavolal s tím, že zbraň budou mít policisté.

Čtěte také

Kulovnice má kovové díly zkorodované a dřevěná pažba je značně zpuchřelá. Zbraň je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit. Jak dlouho se jelen s kulovnicí toulal lesem, zůstane asi navždy záhadou. Zbraň byla bez zásobníku, přesně v takovém stavu, jak myslivec po „přepadení jelenem“ popsal.

Zbraň si od nálezce převzali policisté. Kulovnici podle pravidel ještě čeká zkoumání na odborném balistickém pracovišti. Podle Jiřího Matznera policisté nepředpokládají, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře.

Spustit audio